Streckkoder har funnits i över 40 år. Varje paket/gods/fraktsedel har säkerligen en streckkod. Trots det blir över 50% av alla paket aldrig scannade.

Transportbolag har känt till utmaningarna sedan länge. Dyra investeringar i specialanpassade scanners. Utveckling av komplex mjukvara och stora trafikdatabaser på internet. Lägg dessutom till ett komplicerat system av underleverantörer där chaufförer äger sina egna bilar. Där har du några av svaren på varför mer än 50% av paketen INTE scannas.

Vi bestämde oss för att göra någonting åt saken. Lösningen är setPOS© från GPSLogik AB. Och det bästa av allt – den är gratis.

Hur fungerar den?
setPOS© är en applikation (“APP”) byggd för Android och IOS [Apple] enheter telefoner. Den använder den inbyggda kameran i telefonen för att scanna en streckkod. Chauffören kan skapa olika Händelser (Events) som t.ex. “levererad”, “lastad på bil”, eller annan valfri Händelse som företaget själv konfigurerat. Chauffören kan också lägga till kommentarer och bästföredatum. Informationen blir tillsammans med tidsstämpel och GPS-position uppladdad till XTRAKK portal för spårning och uppföljning. Publiceringen tar bara några sekunder.

Varför är detta smart?
Varför investera i en dyr traditionell scanner när du redan har en smartphone i fickan?
Smartphones blir billigare och billigare för varje dag som går. Batteritiden blir bättre och bättre och de kan laddas i bilen. Om du blir av med den är det ganska enkelt att skaffa en ny. Du vet redan hur din smartphone fungerar och du slipper hantera ytterligare en pryl. Och det bästa av allt – du slipper fundera på vem som ska betala för lösningen – applikationen är gratis.

Vad händer när man är utanför täckning?

När telefonen är utanför täckning (mobil/wifi) så fungerar setPOS© fortfarande. Alla händelser sparas i Outbox med korrekt GPS-position och tidsstämpel. När telefonen får tillbaka sin täckning blir alla händelser automatiskt uppladdade till portalen.

Hur kommer jag igång?
Kontakta GPSLogik AB per telefon 031 360 74 54 eller maila info@gpslogik.com
Hur installerar man appen på sin smartphone?
Du installera appen på några sekunder. på Google Play eller Itunes sök efter appen ‘setpos’

Kan man exportera information från sin smartphone?
Ja. All information som samlas in från din chaufförs setPOS© skickas per automatik till xtrakk portal. Händelser mappas direkt mot korrekt streckkod. Användare av portalen kan följa sina paket några sekunder efter att paketet scannats i verkligheten. Om företaget behöver informationen för andra användningsområden kan den hämtas via färdiga s.k. web services och därmed exporteras till andra system.

Vad kostar det?
Nerladdning av setPOS © är gratis. Be om en offert som är anpassad för ditt företags behov.

Är appen dyr att använda med tanke på datatrafik?
Många smartphones levereras med ett abonnemang som inkluderar en stor mängd nationell datatrafik. Var dock uppmärksam på att datatrafik i utlandet ofta är dyr. Appen använder relativt lite datatrafik.  Fråga din mobiloperatör om du är osäker på vilka datakostnader som gäller för just ditt abonnemang.

Vem har designat och utvecklat ScanApp©?

setPOS © är designad och programmerad av GPSLogik AB.  setPOS© är en del av vår plattformsstrategi inom GPS positionering av fordon, gods och objekt.

Vilka smartphones stöds?
IPhone 3 (saknar blixt), 3G, 4 ,4S, 5 och 5S.
De vanligaste Android telefonerna. Bl.a. Samsung , HTC . Din Android telefon måste minst ha Android ver. 2.1.